13 de desembre del 2016

UNS FETS MOLT LAMENTABLES



El passat divendres dia 9 de desembre al nostre poble vam poder ser testimonis de diversos fets molt lamentables i que ens agradaria pensar que no tornaran a succeir.

Per començar vam poder veure despertar-se el nostre poble una mica més brut de l'habitual. Uns brètols, i ho diem així per no posar-los altre qualificatiu més escaient, s'han dedicat a embrutar les parets i tot el mobiliari urbà que han trobat al seu pas, fent pintades amb esprais a tort i dret. El problema dels grafitis no és pas un problema nou, però el que ha passat aquest cop ja passa de taca d'oli. És totalment reprovable una actitud tan salvatge i incívica com la que hem patit. Malauradament no es pot esperar gaire més d'algunes persones que no tenen el més mínim respecte per les normes bàsiques de convivència i no estimen ni el nostre poble ni el nostre país.

L'altre fet lamentable va ser que el nostre grup es va haver d'assabentar d'aquests actes vandàlics i de les actuacions que duia a terme l'Ajuntament per les publicacions fetes a les xarxes socials. Ara bé, sí que vam poder veure una publicació al Facebook del grup municipal de BNY on afirmen que l'Ajuntament els fa arribar un comunicat i que se'n faci màxima difusió. Per tant l'Alcalde, en un primer moment, es va limitar a comunicar al seu propi grup el que ja sap. Posteriorment i quan el poble ja n'anava ple es va dignar a fer-nos una comunicació via correu electrònic per mitjà del Centre Cívic. Ara bé, tanta difusió que van voler fer però ni tan sols ho van penjar al web municipal.

Val a dir que la nota publicada té un element digne de reflexió. Textualment afirmen: "Tenim la situació controlada". Això pot donar peu a moltes interpretacions, evidentment, però la primera que ens ve al cap és que és un nou rampell de prepotència i fatxenderia, que ja hem pogut comprovar que són molt habituals en el nostre batlle. Què és exactament el que té controlat? Que potser té constància que se'ls han acabat els esprais i per tant no podran seguir pintant? O potser els autors s'han penedit i li han promès que no ho tornaran a fer? O podria ser que algú hagués "encarregat" que es fessin aquestes pintades...? O si no com és que en la nota de l'Ajuntament es demana disculpes als veïns afectats? Si l'Ajuntament no és responsable d'aquestes pintades, no tindria de què disculpar-se, no? En fi, no cal seguir fent elucubracions estèrils que no aclariran res. Simplement deixar clar que de controlat res de res. Ni el flamant nou alcalde de Banyeres, ni ningú altre, malauradament, pot assegurar que no es tornaran a produir pintades d'aquest tipus en el futur.

I l'altre fet, no sabem si dir-ne lamentable, però si preocupant, és que el mateix dia dels fets la brigada municipal ja va començar a netejar i repintar els espais on s'havien produït les pintades. I això està molt bé, i ho aplaudim. Actuar amb diligència i rapidesa davant dels problemes és una bona actitud i ens satisfà que així sigui. I us podreu preguntar com és que aquesta actitud que ens satisfà la qualifiquem de lamentable o preocupant, oi? Doncs perquè la brigada municipal no s'ha limitat a netejar i repintar els espais públics i el mobiliari urbà sinó que també ho ha fet en les façanes dels particulars. I la següent pregunta és: com és que la brigada es dedica a netejar i repintar façanes de particulars? La raó que trobem més plausible és que com que una de les façanes afectades era la de la casa del Sr. Batlle, quedaria molt malament que la brigada li arreglés a ell i a la resta no. Per tant, a netejar i pintar-ho tot. Tenim seriosos dubtes que siguin conscients de la transcendència d'aquesta decisió. A partir d'ara, si no es vol incórrer en greuges comparatius, qualsevol veí a qui li hagin fet una pintada o algun desperfecte a la seva façana podrà adreçar-se a l'Ajuntament que, amb la mateixa velocitat amb què ha actuat aquest cop, procedirà a netejar i repintar-la.

També caldria entrar a qüestionar la legalitat, o no, d'aquesta mesura. No entenem correcte que l'Ajuntament destini recursos públics per a la restauració de finques privades si no és perquè els desperfectes els ha ocasionat el mateix ajuntament. I en aquest cas entenem que no és així. Cal recordar també que una gran majoria de propietaris paguem una assegurança del nostre habitatge, i que acostuma a cobrir incidències com aquestes per vandalisme i que per tant és un cost que hauria d'assumir la companyia asseguradora i no pas les arques municipals.

Aquí tenim unes quantes més de les actuacions poc adients o qüestionables del nostre nou Alcalde. I per això parlàvem de diversos fets lamentables al començament d'aquest escrit. Tan lamentables són els actes vandàlics que han passat com les actuacions que ha dut a terme el nostre alcalde a causa d'aquests fets.