30 de juliol del 2015

NO a l'AMI per falta de pressupost?

En el darrer Ple celebrat el passat dia 16 de juliol de 2015 vàrem trobar a faltar un punt en l'ordre del dia prou important, al nostre entendre, per al procés de transició que esta vivint el nostre país, i en el qual considerem que el nostre municipi hi podria participar de forma mes activa. Des del Grup Municipal de Convergència vam sol·licitar que en aquest Ple es sotmetés a votació l'adhesió de Banyeres del Penedès a l'AMI, i l'actual equip de govern ho va desestimar i ni tant sols va voler incloure el punt a l'ordre del dia. Trobem molt poc afortunada aquesta decisió, i mes si ens basem en l'argumentació que hi donen. Aquesta va ser la nostra intervenció en l'
apartat de precs i preguntes:

“Volem aprofitar per posar en coneixement de tots els assistents que des del Grup Municipal de Convergència hem presentat una moció per a l'adhesió de Banyeres del Penedès a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). La resposta obtinguda per l'actual equip de govern és que en aquesta sessió del Ple no s'hi considera oportú incorporar-la i que no és un tema que tingui una especial urgència. El motiu adduït és la manca de partida pressupostaria, i és cert que el pressupost d'enguany no contemplava aquesta partida. Però nosaltres considerem que és irrisori que aquest consistori no pugui destinar una quota de 375 euros/any per aquesta finalitat. Si hi ha la voluntat política és un import perfectament assumible malgrat que actualment no es disposi de partida. Es pot fer una modificació de crèdit per decret, o inclús per Ple, que nosaltres la votarem favorablement, si és per aquesta finalitat.

Estem en un procés de transcendental importància pel nostre país. I cal que tots els que així ho veiem donem el màxim recolzament a totes les iniciatives que treballen per assolir aquest important repte. Per tant, no n'hi ha prou amb penjar estelades (i en alguns casos despenjar-les quan ens convé), cal fer tot el que estigui al nostre abast per donar el suport que aquest procés necessita per assolir el seu objectiu, i que no es altre que treballar perquè els nostres fills es trobin un país millor. I aquesta és una bona manera de demostrar que des del nostre poble volem treballar en aquest sentit.

Però, Sra. Alcaldessa, i senyors regidors de l'equip de govern, amb la seva actitud hem pogut constatar que vostès no estan “per aquesta labor”. Vostès, malauradament, fan prevaldre els seus interessos partidistes per sobre dels interessos de país.

Per part nostra només ens queda que lamentar aquesta desafortunada actitud, i confiar que en algun altre moment puguin reconsiderar aquesta postura, i dir-los que seguirem insistint perquè aquesta adhesió de Banyeres del Penedès a l'Associació de Municipis per la Independència sigui una realitat.

Li diré mes, Sra. Alcaldessa, si el problema realment és la partida econòmica, cosa que ens permetem posar en dubte, des del grup municipal de Convergència li oferim que aquesta quota d'adhesió ens sigui descomptada de les retribucions dels regidors del nostre grup per aquest exercici, fins que es confeccioni el pressupost de l'any vinent i vostès puguin crear aquesta partida. Ara ja no tenen l'inconvenient econòmic, està a les seves mans.”

Un prec que no només va quedar sense resposta, sinó que se'ns va acusar de presentar aquesta moció massa tard i se'ns va retreure que no l'haguéssim presentat durant el mandat anterior. La resposta a aquest retret, de tant simple, resulta obvia. Els escenaris polítics dels dos mandats son ben diferents. En el mandat actual hi ha dues formacions polítiques que, suposadament, son partidàries del procés (CDC i ERC-AM) i que juntes sumen majoria per poder aprovar aquesta moció, cosa que en el mandat anterior no es donava, i que per tant convertia en absurda la presentació d'una moció que havia de romandre estèril.

Som conscients de les diferents sensibilitats de les persones que representen al nostre poble, i entenem que partits com PSC i ICV, mostrin les seves reticències al procés, però no deixa de sorprendre'ns que un partit que s'aixopluga sota les sigles de ERC-AM i que gaudeix del privilegi de ser la força mes votada, tingui dubtes de la idoneïtat d'aquesta adhesió. És a dir, que el que defensa per Catalunya ho rebutja pel nostre poble. Es veu que el que és bo pel país no ho és per Banyeres...