8 de desembre del 2015

Com és que tallen els arbres de les zones verdes?

Senyors del pacte de les esquerres, com és que tallen els arbres de les zones verdes?

Encara no fa un any, que l’anterior equip de govern de Banyeres del Penedès, liderat per Convergència i presidit per la Sra. Núria Figueras, va iniciar les obres de reparació de les voreres més malmeses del nucli del Priorat de Banyeres. 

Abans
Aquestes obres que es van demorar més de tres anys degut a l’ajornament de les subvencions previstes, finalment es van poder dur a terme, amb un gran esforç econòmic, i no va ser pas sense problemes. 

Tot i haver informat als veïns per part de l’Ajuntament, en les Assemblees que es fan de forma periòdica, i d’haver convocat una reunió informativa monogràfica per explicar amb detall en què consistien les obres i el motiu de la tala dels arbres, un reduït nombre de veïns va presentar la seva oposició en forma de reclamacions a l’ajuntament, i d’escrits als mitjans de comunicació. I no es va acabar aquí la cosa, es va arribar al punt en que un regidor va haver de presentar denúncia als Mossos d’Esquadra per haver estat increpat, insultat i amenaçat a les portes de casa seva.

Actualment
El motiu d’aquella tala va ser perquè, amb els recursos econòmics que es disposava, era la única manera de poder deixar les voreres en unes condicions acceptables per a l’ús que els correspon, i que òbviament és el de facilitar la circulació dels vianants, cosa que en molts casos era impossible. Els bons resultats d’aquestes obres son, a dia d’avui, prou evidents. 

Ara be, els partits polítics que avui conformen el govern del nou consistori, van aprofitar per alimentar aquesta oposició i van criticar enèrgicament aquesta actuació de l’Ajuntament, al·legant que era una mala solució i que s’havien d’haver buscat altres alternatives que haguessin permès evitar la tala dels arbres, però es clar, sense dir quines eren aquestes alternatives ni com es podrien finançar. 

I aquí és on ara ens trobem la sorpresa. Com és que tres formacions polítiques que van mostrar el seu rebuig a que es tallessin uns arbres que impedien l’ús normal de les voreres, a mes del fet de que en la seva majoria estaven malalts, ara decideixen tallar-ne disset que estan perfectament sans i en una zona verda?

Abans
On és tota la participació i transparència que tan van pregonar en campanya electoral, i que hauria de ser modèlica ? Han preguntat abans als veïns que els sembla que es tallin aquests arbres ? 

En el projecte de reparació de voreres, la voluntat de l’anterior equip de govern era la de tallar els arbres imprescindibles per poder arreglar les voreres, ni un mes. Per aquest motiu es va contemplar el trasplantament de disset arbres situats a la zona de la pista poliesportiva, que n’afectaven a la vorera, perquè eren susceptibles de ser trasplantats amb èxit. No obstant, es va posposar aquest trasplantament fins a l’hivern per garantir-ne el bon resultat, atès que son uns treballs que no es poden fer en èpoques de calor. 

Actualment
La setmana passada aquests arbres van ser tallats sense mes, i ves per on, no hi ha hagut cap aixecament popular per defensar-los. Això ens porta a pensar que potser fa un any tot l’enrenou organitzar per protestar la tala va ser organitzat ? Va ser un avançament intencionat de la campanya electoral de les municipals?

O potser la interpretació que n'hem de fer és que els partits d'esquerres, com que suposadament son mes verds i ecologistes estan facultats per fer i desfer sense que això afecti el medi?